Over vereniging KSV De Vrijheid

Over vereniging KSV De Vrijheid - KSV De Vrijheid - Winschoten

Schietsportvereniging De Vrijheid bestaat sinds 1952 en staat bekend als een hechte vereniging. Iedereen helpt elkaar, en wij zien samen toe op veilige omgeving. De leden zijn van alle pluimages; man, vrouw, van jong tot oud en vele verschillende disciplines. De een schiet het liefste met een enkelschots grendelgeweer, de ander schiet liever met een pistool of revolver. Maar ook liefhebbers van militaire wapens en precisiegeweren kunnen hun hart ophalen bij onze vereniging.

KSV De Vrijheid is KNSA gecertificeerd.

Voor leden zonder wapenverlof zijn bij de vereniging wapens beschikbaar om mee te trainen. Dit zijn zowel klein als groot kaliber pistolen, enkelschots grendelgeweren en karabijnen. Munitie dient bij de vereniging te worden aangekocht. Wapens en munitie mogen niet meegenomen worden naar huis i.v.m. de veiligheid. Lees hier wat wij als vereniging verder doen om ieders veiligheid te waarborgen.

KSV De Vrijheid: een hechte vereniging met een gezamenlijke passie voor schietsport

De verenigingsavonden zijn vooral gezellig, met een gedeelde passie, een groot sportelement en de fanatieke drive om eigen scores te verbeteren. Leden van de vereniging kunnen deelnemen aan diverse activiteiten:

  • Interne competities klein kaliber geweer en pistool
  • Interne competitie groot kaliber pistool
  • 10x per jaar PG100 precisiegeweer competitie op de 100 meter baan in Leeuwarden
  • 1x in de maand competitie militair pistool, zeer dynamisch en uitsluitend voor zeer ervaren schutters
  • Frequent terugkerend zijn de Kerstcompetitie, Paascompetitie en Snertwedstrijd
  • Jaarlijkse uitwisseling en competitie met de Duitse schietsportvereniging uit Dörpen


Koninklijk erkend sinds 1972
Het predicaat Koninklijk werd in 1952 gegeven aan de vereniging. Feitelijk betekent dit dat er bij tijd en wijle op militaire banen geschoten mag worden. Maar het meeste wordt geschoten in het verenigingsgebouw aan de Bovenburen in Winschoten. Hier bevinden zich een nette 10 en 25 meterbaan waarop met een diversiteit aan wapens de schietsport kan worden beoefend.

KSV De Vrijheid Winschoten

KSV de vrijheid vacantieperiode

8 juli 2024 - Geachte leden de vereniging is gesloten van 5 augustus t/m 23 augustus week 32-33-34 en 23 december t/m 2... lees verder »

Jaarvergadering 2024 3juni

23 mei 2024 - Geachte leden Hierbij worden jullie uitgenodigd voor de algemene leden vergadering 2024 op maandag 3 juni om 19.00 uur in het verenigings... lees verder »

Onze sponsors:
  • Hoogma Webdesign Beerta KSV De Vrijheid - Winschoten
  • Jan ten Hoor juwelier Winschoten KSV De Vrijheid - Winschoten
  • Meulman Auto's Winschoten KSV De Vrijheid - Winschoten

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.