Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen - KSV De Vrijheid - Winschoten

Bij alles wat we doen, staat veiligheid voorop. We hanteren strikte protocollen en volgen alle richtlijnen om een veilige omgeving te waarborgen voor al onze leden en bezoekers. Veiligheid is het grootste goed bij schietvereniging KSV De Vrijheid. De voorzorgsmaatregelen uiten zich o.a. in de volgende gedragsregels:

Voorafgaand aan uw training wordt geen alcohol geschonken
U bent van harte welkom in onze gezellige kantine om wat te drinken en eten voor of na uw schietoefeningen. Voorafgaand aan het schieten is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen.

Veiligheid van wapens en munitie
Voordat je de 25 meterbaanverlaat, moet het vuurwapen gecontroleerd worden door de baancommandant. Er wordt gecontroleerd of er geen munitie meer in de kamer zit, en of het magazijn leeg is. Bij goed bevonden wordt er een vlag of blok geplaatst in het wapen, waardoor het voor iedereen zichtbaar is dat het vuurwapen veilig is.

Verder zijn er strikte protocollen om de veiligheid te waarborgen, zoals de manier waarop je loopt met een vuurwapen, de manier waarop je hem neerlegt (met de loop naar de kogelvanger) en de manier waarop je het magazijn neerlegt. Ook het maximale aantal patronen in een magazijn is vastgelegd voor ieders veiligheid.
Tijdens het doorlopen van uw aspirant lidmaatschap worden deze protocollen u allemaal geleerd en uitgelegd.

Bent u in bezit van wapenverlof groot kaliber (de wapenvergunning)? Dan moet u altijd aantoonbaar trainen met het wapen waarvoor u een vergunning heeft.

Hebt u nog geen wapenverlof? Dan schiet u met een wapen van de verenging. Munitie dient te worden aangekocht, maar mag, als u niet alles opmaakt tijdens uw training, niet naar huis worden meegenomen. Wij bewaren deze graag voor u op de vereniging voor uw volgende training.

Samen zien wij toe op een ieders veiligheid
KSV De Vrijheid staat bekend als een hechte, gezellige vereniging. Leden helpen elkaar graag en zijn immer enthousiast. Om de veiligheid te waarborgen hangen er uiteraard camera's op elke schietbaan, de beelden hiervan worden getoond in de kantine. Zo zien we gezamenlijk toe op een veilige omgeving.

Afgeschermde online ledenomgeving
Om ervoor te zorgen dat interne informatie, zoals bardiensten en competitie-uitslagen, online alleen voor onze leden inzichtelijk is, bevat deze website een afgeschermde ledenomgeving. Leden van KSV De Vrijheid kunnen met mailadres en wachtwoord inloggen en de afgeschermde berichten lezen.

KSV De Vrijheid Winschoten

KSV de vrijheid vacantieperiode

8 juli 2024 - Geachte leden de vereniging is gesloten van 5 augustus t/m 23 augustus week 32-33-34 en 23 december t/m 2... lees verder »

Jaarvergadering 2024 3juni

23 mei 2024 - Geachte leden Hierbij worden jullie uitgenodigd voor de algemene leden vergadering 2024 op maandag 3 juni om 19.00 uur in het verenigings... lees verder »

Onze sponsors:
  • Hoogma Webdesign Beerta KSV De Vrijheid - Winschoten
  • Jan ten Hoor juwelier Winschoten KSV De Vrijheid - Winschoten
  • Meulman Auto's Winschoten KSV De Vrijheid - Winschoten

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.